Ολες Κοινωνία Παρ 09.06.2023
Πανελλήνιες 2023: Τι λένε οι μαθητές για τα μαθήματα που εξετάστηκαν – Πότε ανακοινώνονται βαθμοί και βάσεις (vid)
Σε Λατινικά, Πληροφορική και Χημεία δοκιμάστηκαν την Πέμπτη 8 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), συνεχίζοντας τον αγώνα τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023.

Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της ομάδας των ανθρωπιστικών σπουδών, χαρακτηρίζονται βατά από τους μαθητές που μίλησαν στο Press Office Online και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με σαφή και ξεκάθαρα θέματα όπου κάποιος καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε κανένα θέμα. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους μαθητές να μεταφράσουν δύο αποσπάσματα από τα κείμενα 23 και 38, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεταφραστικές δυσκολίες. Η λεξιλογική άσκηση και η άσκηση εισαγωγής δεν παρουσίασαν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Στην εισαγωγή ζητήθηκε άσκηση Σωστού/Λάθους και όχι ανοικτού τύπου, κάτι που βοήθησε τους μαθητές.

Οι ασκήσεις γραμματικής ήταν διατυπωμένες με σαφήνεια και σύμφωνα με τους εξεταζόμενους ήταν βατές. Οι συντακτικές ασκήσεις μετατροπής ήθελαν μεγαλύτερη προσοχή, αλλά ήταν σε γενικές γραμμές εύκολα αντιμετωπίσιμες.
Τα θέματα στην χημεία ήταν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με εύκολες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με εξαίρεση την Α.4 που προβλημάτισε τους εξεταζόμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θέματα στην χημεία, είχαν μεγάλη έκταση και ως αποτέλεσμα αυτού, οι μαθητές χρειάστηκε να εξαντλήσουν τον διαθέσιμο χρόνο.

Βατά όμως ήταν και τα θέματα της Πληροφορικής, με το Γ και Δ θέμα να θεωρούνται εύκολα καλύπτοντας βασικές αρχές μεθοδολογίας ενώ στο Α και Β θέμα δόθηκε έμφαση στην νέα ύλη.
Οι εξετάσεις των υποψηφίων ΓΕΛ στις πανελλήνιες 2023 θα τελειώσουν την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, όπου θα εξεταστούν Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), και στην Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πανελλήνιες 2023: Πότε ανακοινώνονται βαθμοί και βάσεις - Ημερομηνίες
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2023 θα δώσει η ανακοίνωση των βαθμολογιών και στη συνέχεια οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Δείτε αναλυτικά, τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τις ημερομηνίες που θα βγουν τα αποτελέσματα των βαθμών στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες, πότε θα υποβάλλουν το Μηχανογραφικό και πότε οι βάσεις εισαγωγής.

Πότε βγαίνει η βαθμολογία, πότε υποβάλλεται μηχανογραφικό
Αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τους υποψήφιους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, έχουν ως εξής:
Τετάρτη 28 ή Πέμπτη 29 Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση βαθμολογιών στα μαθήματα Γενικής Παιδείας. Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ https://results.it.minedu.gov.gr/ και σταλούν στους υποψήφιους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.
Τετάρτη 5 ή Πέμπτη 6 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα (ΕΔΩ) https://results.it.minedu.gov.gr. Επίσης, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον είχαν ήδη αιτηθεί σχετικά στο gov.gr.
Μέχρι Δευτέρα, 17 Ιουλίου, θα έχουν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν το Μηχανογραφικό 2023 για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή τους σε Δημόσια ΙΕΚ.
Στο διάστημα 26-28 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις μαθητών του Ηρακλείου στο Press Office Online:
www.youtube.com/watch

poo.gr