Ολες Πολιτική Παρ 09.06.2023
Εκλογές 2023: Γιατί κόπηκε ο Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο. Αυτό είναι το ακροδεξιό κόμμα που στηρίζει

Με ένα σκεπτικό 36 σελίδων οι ανώτατοι δικαστές αναλύουν τους λόγους που έβαλαν για άλλη μια φορά «μπλόκο» στην κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους δέκα αρεοπαγίτες, ο συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όπου συμμετείχε ο Ηλίας Κασιδιάρης με άλλους 28 υποψηφίους ανεξάρτητους βουλευτές, «αποτελεί τον μανδύα, υπό τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, η συμμετοχή του οποίου στις εθνικές εκλογές της 21ης-5-2023 αποκλείστηκε. Δι΄ αυτής της μεθοδεύσεως δολίως και κατά κατάχρηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγεσθαι δια του προβλεπόμενου στη διάταξη της παρ. 1 εδαφ. α’ του άρθρου 32 του π.δ. 26/2012 συνασπισμού ανεξάρτητων υποψηφίων επιχειρείται η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της 25ης-6-2023 του αποκλεισθέντος κομματικού σχηματισμού, δηλαδή του πολιτικού κόμματος Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, με σκοπό να καταστρατηγηθούν οι περιορισμοί εκλογιμότητας και να παρακαμφθεί ο έλεγχος της συνδρομής των δι’ αυτών τεθεισών προϋποθέσεων συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές».

Οι δέκα αρεοπαγίτες επισημαίνουν  ότι «ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έπαυσε να είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλησε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία.

 
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπό την ως άνω ιδιότητά του, υπό το πρόσχημα της νομιμοφάνειας και το μανδύα νέου νόμιμου πολιτικού κόμματος, συνέχιζε και συνεχίζει την πολιτική, ρητορική και δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, την οποία ενστερνίζεται και υποστηρίζει ενθέρμως, την ενέταξε δε στο πρόγραμμα δράσης του ως άνω κόμματος, διεγείροντας και παροτρύνοντας το λαϊκό αίσθημα σε αντιδημοκρατικές ενέργειες».

Για τους 28 ανεξάρτητους υποψηφίους του συνδυασμού
Για τους 28 ανεξάρτητους βουλευτές του συνδυασμού, οι ανώτατοι δικαστές αναφέρουν:

«Οι φερόμενοι ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι συνασπισμού, που δήλωσε υποψηφίους σε μεγάλο αριθμό εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκεκριμένα σε είκοσι οκτώ (28) εκλογικές περιφέρειες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν αναδειχθεί ως σημαίνοντα, “αξιόλογα”, στελέχη του κόμματος “ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα”, το οποίο, στη συνέχεια, μετονομάστηκε σε “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, με ιδρυτή και αρχηγό μέχρι σήμερα τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, μάλιστα, μετέχει του ως άνω συνδυασμού ως “ανεξάρτητος” υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθήνας, αρκετοί δε εξ αυτών ήσαν, στον αμέσως προηγούμενο της ιδρύσεως του εν λόγω κόμματος χρόνο (21-5-2020), στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και μετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές του 2015 και 2019, στις ευρωεκλογές του 2019 καθώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως επικεφαλής και υποψήφιοι στα αντίστοιχα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

Καταλήγοντας, οι δικαστές του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, αναφέρουν: «Με δεδομένο ότι αληθώς υποψήφιο τυγχάνει και εν προκειμένω το “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ” και όχι ο ψευδεπίγραφος συνδυασμός συνεργαζόμενων υποψηφίων με την ονομασία “ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, με πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα, Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο συνεχίζει να έχει την ίδια ρητορική άσκησης βίας, προωθεί την ίδια πολιτική και δράση, που δεν εξυπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση αυτού και των θεσμών του κράτους δικαίου, όπως δέχθηκε η 8/2023 απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, ο επίμαχος εκλογικός σχηματισμός “ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ” με το όνομα “ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, πρέπει να μην ανακηρυχθεί και, εντεύθεν, να μην συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023».

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ότι στις επόμενες εκλογές θα στηρίξει το κόμμα "Σπαρτιάτες", το οποίο σε αντίθεση με τον ίδιο, πήρε το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο.

"Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. 

 
Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία", αναφέρει η σχετική δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη. 

Ποιοί είναι οι Σπαρτιάτες
Το κόμμα γεννήθηκε επίσημα το 2017, με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου φορέα, και με μία πρώτη ματιά αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα κόμμα με ακροδεξιά, υπερσυντηρητική και υπερεθνιστική ρητορική.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους (η οποία τις περισσότερες φορές δεν λειτουργεί) οι Σπαρτιάτες εκφράζουν σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά,το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, αυτοαποκαλούνται ως θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού και τιμούν τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας.

Είμαστε ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων όχι μέσα από λόγια αλλά με έργα που εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν όλους τους Ελληνόψυχους.

Πάντα ταγμένοι να φυλάμε Θερμοπύλες ξεκινάμε και όσοι πιστοί προσέλθετε… αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Περισσότερα πράγματα για το νέο αυτό πολιτικό σχηματισμό μαθαίνουμε όμως από τις αναρτήσεις του επικεφαλής του κόμματος στο Facebook, Βασίλη Στίγκα, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως, commander of the Spartans (διοικητής των Σπαρτιατών).

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Βασίλης Στίγκας καλεί τους ψηφοφόρους "να υπερασπιστούν την δημοκρατία μας, το δίκαιο,την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας", ψηφίζοντας φυσικά τους "Σπαρτιάτες".

Σε άλλη ανάρτησή του προ 4 ημερών, είχε προαναγγείλει την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

 

madata.gr